Un incident s-a produs duminică dimineaţa la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, din centrul Iranului, dar fără să se înregistreze victime sau poluare, potrivit agenţiei Fars, care îl citează pe Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA), transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

S-a produs "un accident la o parte a reţelei electrice la instalaţia de îmbogăţire de la Chahid-Ahmadi-Rochan", complexul nuclear de la Natanz, unde autorităţile iraniene au lansat în ajun noi cascade de centrifuge, interzise prin acordul nuclear din 2015, a anunţat Behrouz Kamalvandi. Nu s-a înregistrat "niciun rănit şi niciun fel de poluare", "cauzele accidentului fac obiectul unei anchete şi informaţii mai detaliate vor fi comunicate ulterior", a adăugat Fars, citându-l pe oficialul iranian.

La începutul lunii iulie, o uzină de asamblare a centrifugelor modernizate a fost grav avariată de o explozie. Autorităţile au concluzionat că a fost vorba despre un sabotaj cu origine teroristă, însă nu au prezentat deocamdată rezultatele anchetei.