Westminster Abbey i-a adus, vineri seara, un omagiu ducelui de Edinburg, bătând clopotele de 99 de ori, o dată pentru fiecare an din viaţa sa, potrivit The Guardian, potrivit News.ro.

Westminster Abbey Foto: Captura

Ca urmare a decesului prinţului Philip, abaţia a anunţat că a bătut clopotele la fiecare 60 de secunde, vineri seara.

Westminster Abbey a precizat că va fi deschisă de vineri până duminică pentru rugăciuni din partea familiei.

Decanul de Westminster a spus: "Cu profundă tristeţe am aflat de moartea Alteţei Sale Regale Ducele de Edinburg, care a servit-o pe Majestatea Sa regina şi naţiunea noastră cu un devotament neclintit. Ne amintitm, mai rpesus de toate, un simţ al datoriei care a fost un reper în viaţa publică pentru mulţi ani. Remarcăm cu profundă recunoştinţă contribuţia sa în armată, organizaţii caritabile şi în rândul tinerilor. Suntem de asemenea profund recunoscători pentru sprijinul acordat bisericii noastre, inclusiv pentru munca sa de a strânge fonduri pentru restaurarea abaţiei".

Potrivit site-ului www.royal.uk, site-ul oficial al monarhiei britanice, funeraliile şi unele ceremonii vor avea loc în conformitate cu contextul crizei sanitare.

Ducele de Edinburg nu va avea funeralii de stat, aşa cum şi-a dorit, a anunţat College of Arms.

Colegiul ofiţerilor de armată a subliniat că trupul neînsufleţit al prinţului Philip va fi depus la Castelul Windsor, la Capela St. George, în cadrul unei ceremonii.

Oficialii au transmis publicului că nu va putea participa la ceremonii din cauza contextului sanitar.