Un jurnalist grec specializat în cazuri penale a fost ucis vineri după-amiază de străini în fața casei sale din Alimos, la periferia sudică a Atenei, spune o sursă din poliție, potrivit AFP.

Giorgos Karaivaz Foto: Captura YouTube

Giorgos Karaïvaz, jurnalist la postul grec de televiziune Star, "a fost împușcat și ucis pe loc", a declarat pentru AFP un reprezentant al biroului de presă al poliției din Atena.

Știrea a provocat un șoc în comunitatea jurnalistică și multe televiziuni și-au întrerupt programele.

Jurnalistul în vârstă de 50 de ani a lucrat la numeroase trusturi grecești de presă. El a fost „împușcat de mai multe ori în timp ce se afla în drum spre casă de la o emisiune de televiziune”, a raportat radioul privat Skai.

Potrivit aceleiași surse, „17 cartușe” au fost descoperite în afara casei sale. „A fost ucis într-o ambuscadă mortală”, a spus Skai.

Mulți ofițeri de poliție au ajuns imediat la locul crimei pentru a investiga, potrivit aceleiași surse.

Potrivit primelor rapoarte, două persoane pe o motocicletă au tras cel puțin șase gloanțe asupra lui, iar jurnalistul a fost ucis pe loc, potrivit Skai și altor trusturi de presă.

Giorgos Karaivaz era căsătorit și avea un copil, potrivit rapoartelor media.

În timp ce clădirile trusturilor de presă privată din Grecia sunt adesea ținta atacurilor incendiare sau a vandalismului, uciderea jurnaliștilor este rară în Grecia.

În 2010, Socratis Giolias, un jurnalist și blogger grec de investigații, a fost ucis în afara casei sale, într-o suburbie a Atenei. Crima sa a fost revendicată la acea vreme de un grup de extremă stângă, însă poliția nu a reușit până acum să-i găsească pe vinovați.