Tiger Woods conducea cu o viteză „periculoasă” de 140 km / h, aproape dublu față de limită, când a făcut accidentul auto din California în februarie, a declarat miercuri șeriful din districtul Los Angeles, potrivit AFP.

Masina lui Tiger WoodsFoto: Captura YouTube

Vehiculul vedetei a suferit avarii grave după ce s-a răsturnat și s-a rostogolit de mai multe ori într-o zonă predispusă accidentelor a unei autostrăzi de lângă Los Angeles. La sosirea echipelor de intervenție, multiplul campion al golfului profesionist era conștient, dar avea multiple răni la nivelul membrelor inferioare.

Woods a fost extras din mașină cu ajutorul unui instrument de descarcerare special. Polițistul care a ajuns primul la fața locului a declarat că jucătorul ”a avut mare noroc că a scăpat cu viață”.

"Principala cauză a acestui accident a fost conducerea cu o viteză nesigură, având în vedere condițiile rutiere și incapacitatea de a lua curba ", a declarat șeriful Alex Villanueva într-o conferință de presă.

„Viteza estimată la prima zonă de impact a variat între 84 și 87 de mile pe oră (135 la 140 km/h)”, a spus el.

Nu există „niciun semn de afectare” a abilităților sale în momentul accidentului sau dovezi ale „conducerii neatente”, iar Tiger Woods a permis în mod voluntar publicarea rezultatelor anchetei, au subliniat oficialii poliției.

Jucătorul de golf ar fi putut apăsa accelerația în timp ce încerca să frâneze, după pierderea controlului vehiculului, a sugerat căpitanul poliției James Powers, deși Tiger Woods nu își amintește momentul.

Anchetatorii nu au verificat telefonul lui Tiger Woods și nici nu i-au analizat probele de sânge, din cauza „lipsei de dovezi ale oricărei afectări a abilităților sau a intoxicației”, a adăugat el.

Transportat în centrul de traume din Harbour-UCLA, Woods a suferit o intervenție chirurgicală extinsă, având fracturi multiple deschise la piciorul drept, care necesita introducerea unei tije metalice în tibie și șuruburi pentru consolidarea oaselor piciorului .

Trei zile mai târziu, a fost transferat la Cedars-Sinai pentru tratament ortopedic. Pe 17 martie, acesta a fost externat și s-a întors acasă.