Deficitul comercial al Statelor Unite a atins un maxim istoric în februarie, atingând 71,1 miliarde de dolari, cu o scădere mai accentuată a exporturilor față de importuri, pe fondul unei redresări mai rapide a economiei SUA față de economiile concurente, potrivit AFP.

Economia SUAFoto: pixabay.com

Deficitul de creștere de 4,8% față de luna precedentă a fost determinat de o scădere de 2,6% a exporturilor la 187,3 miliarde de dolari, mai mare decât importurile, care s-au situat la 258,3 miliarde de dolari (-7%).

„Creșterea economiei SUA mai rapid decât în ​​restul lumii a extins deficitul comercial la niveluri record”, a declarat Oren Klachkin, economist pentru Oxford Economics, într-o notă, anticipând că „ar trebui să continue să se extindă pe măsură ce recuperarea americanilor se va intensifica în primavara si vara".

În februarie, creșterea deficitului comercial a fost mai mare decât așteptările analiștilor care prognozau 70,5 miliarde de dolari.

„Îmbunătățirea situației din sănătate, redeschiderea economiei și cheltuielile bugetare vor spori cererea internă și vor exercita o presiune puternică asupra importurilor”, în timp ce exporturile, dependente de redresarea mai lentă a economiei în restul lumii, vor fi mai puțin puternice, adaugă Oren Klachkin.