Un cargobot olandez a fost evacuat în largul coastei norvegiene miercuri înspre seară din cauza condițiilor meteo dificile, lăsând nava în derivă și în pericol de a se scufunda, au anunțat oficialii locali marți dimineața, relatează Reuters și Yahoo News.

Salvare de pe nava Eemslift HendrikaFoto: Captura YouTube

Imaginile publicate de Centrul de Coordonare al Operațiunilor de Salvare al Norvegiei arată în jur de 12 membri ai echipajului sărind în ocean de pe nava Eemslift Hendrika puternic înclinată pe o parte înainte de a fi salvați cu elicopterul.

Alte persoane au fost salvate direct de pe punte, toți membrii echipajului aflându-se în siguranță, însă nava în prezent aflată la aproximativ 130 de kilometri distanță de țărm în Marea Nordului este în pericol de a se scufunda.

„Nava a pierdut alimentarea pentru motorul principal în timpul nopții și se află în derivă către țărm”, a declarat pentru televiziunea publică NRK Hans Petter Mortenson de la Administrația de Coastă a Norvegiei.

„Există riscul ca aceasta să se răstoarne pe o parte și să se scufunde”, a adăugat oficialul, precizând că acest lucru ar putea provoca o deversare de motorină și petrol din rezervoarele navei.

Construită în 2015 și înregistrată în Olanda, nava Eemslift Hendrika cu o lungime de 111,6 metri este un cargobot care transportă ambarcațiuni mai mici pe puntea sa, potrivit companiei Starclass Yacht Transport care face publicitate serviciilor oferite de vapor.