Un norvegian aflat în jurul vârstei de 50 de ani a trebuit să fie salvat în munți în acest weekend după ce a încercat să treacă dinspre granița cu Suedia în timpul unei călătorii de 40 de kilometri, relatează AFP.

Pe schiuri noapteaFoto: Wavebreak / Profimedia Images

„A vrut să se întoarcă în Norvegia să caute documente, apoi să se întoarcă în Suedia, unde are o lucrare în curs. Dar pentru a evita carantina, a decis să treacă granița prin munți”, a declarat Trond Helge de la organizația umanitară Norske Folkehjelp.

„În total erau aproximativ 40 de kilometri”, potrivit organizației cu sediul în Tydal, un sat norvegian aflat lângă granița cu Suedia, la aproximativ o sută de kilometri est de orașul Trondheim.

Surprins de vreme rea, schiorul a început să întâmpine dificultăți sâmbătă noaptea după aproximativ 25 de kilometri de drum. Acesta a fost salvat inițial de un crescător de reni care l-a predat apoi la doi pescari care au așteptat apoi sosirea ajutorului.

Serviciile de urgență l-au predat apoi poliției pentru încălcarea regulilor privind combaterea pandemiei de COVID-19.

Dacă ar fi încercat să intre legal în Norvegia bărbatul ar fi trebuit să prezinte un test negativ pentru coronavirus și să petreacă zece zile în carantină într-un hotel, potrivit regulilor aflate în vigoare în această țară.

„[Regulile]Se aplică chiar și unui cetățean norvegian", a declarat un oficial local pentru AFP, acesta adăugând că bărbatul se află acum în carantină într-un hotel din apropiere și va fi audiat în curând în vederea punerii sale sub urmărire penală.

Potrivit presei locale, planul era ca fiul său să-l ridice cu mașina la sfârșitul călătoriei de 40 de kilometri. Bărbatul a fost „supărat și nu și-a cerut scuze” când a fost preluat de autorități, relatează AFP.