Un muncitor al unei fabrici de oțel din China a sărit într-un furnal, pierzându-și viața, după ce a descoperit că a pierdut peste 9.000 de dolari pe bursă, relatează Insider.

Furnal otelarieFoto: Monty Rakusen / Cultura RF / Profimedia Images

Wang Long, un bărbat în vârstă de 34 de ani care lucra la oțelăria de stat Baotou Steel din Mongolia Interioară, era pe schimbul de noapte când a dispărut în 24 martie, potrivit South China Morning Post.

Compania a organizat echipe de căutare care să-l găsească pe bărbat dar a descoperit ulterior înregistrări ale camerelor de luat vederi care au arătat că Wang a sărit într-un furnal ce conținea oțel topit. Temperaturile dintr-un astfel de furnal pot atinge 1.500 de grade Celsius.

Înregistrarea video a ajuns pe platformele social media din China, imaginile arătându-l pe bărbat stând în fața furnalului încins după care își dă jos mănușile și casca de protecție, relatează VICE.

Acesta a părut să ezite timp de câteva minute după care a sărit în furnal, potrivit imaginilor amplu distribuite pe social media.

„A dispărut pur și simplu instant”, a declarat un alt muncitor al fabricii care a văzut imaginile.

Wang investea de ani de zile la bursă și pierduse 60.000 de yuani (aproximativ 9.100 de dolari) în ziua morții sale, potrivit unui comunicat remis de Baotou Steel.

„Este suspectat că sinuciderea sa are legătură cu nivelul ridicat al pierderilor și cu faptul că nu își putea plăti datoriile mari”, a adăugat aceasta.

Poliția a exclus între timp ipoteza unei crime și a stabilit cauza decesului ca fiind suicidul.

În aprilie 2020 un alt bărbat chinez care a pierdut pe bursă peste un milion de yani (aproximativ 152.000 de dolari) s-a sinucis în provincia Fujian din sud-estul Chinei, sărind de pe o clădire înaltă.