Economia americană a creat în martie cel mai mare număr de locuri de muncă din ultimele 7 luni, pe măsură ce americanii au început să se vaccineze, iar guvernul a acordat noi ajutoare pentru a compensa impactul pandemiei de Covid-19. Această evoluţie ar putea marca începutul celei mai bune performanţe economice anuale din ultimele aproape patru decenii, transmite Reuters, preluată de News.ro.

New YorkFoto: pixabay.com

Raportul Departamentului Muncii referitor la piaţa muncii a mai arătat că creşterea numărului locurilor de muncă din februarie a fost peste aşteptările iniţiale. Cele mai bune două luni în privinţa creşterii numărului de locuri de muncă din istoria SUA sugerează că piaţa muncii a început să se redreseze.

Crearea de locuri de muncă a avut loc în toate sectoarele economice, mulţi oameni revenind la muncă. Astfel, în primul trimestru au fost create 1,6 milioane de locuri de muncă, iar în luna martie 916.000 (cea mai mare creştere după august anul trecut).

Datele pentru februarie au fost revizuite în urcare, la 468.000 de posturi create, în loc de 379.000.

Preşedintele Biden a salutat aceste creşteri: ”În primele două luni au fost create mai multe locuri de muncă decât în oricare altă administraţie în istorie. Reflectă două lucruri, o nouă strategie economică, concentrată pe construirea de la bază la mijloc, şi una care pune guvernul de partea oamenilor care muncesc”.

Creşterile puternice ar putea provoca temeri că economia se supraîncălzeşte, chiar dacă se menţin slăbiciuni ample. Rezerva Federală a semnalat că va menţine timp o perioadă politica ultra-relaxată, pentru a permite o revenire completă.