Statele Unite au pus Johnson and Johnson drept administrator la unitatea de producție care a stricat 15 milioane de doze de vaccin contra Covid-19, iar AstraZeneca nu mai poate folosi această fabrică, a spus sâmbătă un oficial din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Fabrica de vaccinuri Emergent BioSolutionsFoto: Jerry Jackson/Baltimore Sun / Zuma Press / Profimedia

J&J a spus că își ”asumă întreaga responsabilitate” a unității Emergent BioSolutions din Baltimore, reiterând că va livra guvernului SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai.

AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost încă aprobat în Statele Unite, a transmis că va colabora cu Administrația Biden pentru a găsi alte unități de producție.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, angajați ai fabricii Emergent BioSolution au amestecat din greșeală ingrediente ale vaccinului J&J cu unele pentru AstraZeneca. La acel moment, J&J a spus că tranșa respectivă nu a mai ajuns în faza de umplere a fiolelor.

Principalul medic infecționist din Statele Unite a declarat joi că țara sa s-ar putea să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca.