Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, suspectat de acte de corupție și care a fugit în 2016 de justiția de la Kiev, a fost răpit de un grup înarmat de persoane în centrul Chișinăului, transmite Jurnal.md. Poliția din Republica Moldova confirmă că bărbatul de 54 de ani a fost răpit de trei persoane, din curtea unui bloc de locuit din Chișinău.

Prin ChisinauFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris avocatul judecătorului.

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, iar în anul 2017 Kievul l-a dat în urmărire. Ceaus a fost localizat inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Judecătorul ucrainean a solicitat azil politic în Republica Moldova, dar recent Curtea Supermă de Justiție de la Chișinău i-ar fi respins solicitarea.