Opt corpuri decapitate care purtau urme de gloanțe au fost găsite pe un drum de țară din statul mexican Michoacan (vest), unde operează bande criminale legate de traficul de droguri, a anunțat vineri parchetul local, potrivit AFP.

politisti mexicaniFoto: Hotnews

Polițiștii și experții criminalisti, alertați printr-un apel telefonic, „au localizat cadavrele a opt bărbați, care prezentau răni aparent produse de gloanțe de arme, precum și mutilări”, a spus el.

Cadavrele au fost aruncate într-o zonă muntoasă și slab populată din municipiul Aguililla, unde au fost raportate atacuri ale Cartelului Jalisco de Nouă Generație (CJNG) în ultimele zile.

O sursă din biroul procurorului general, care a cerut să nu fie identificată, a declarat că victimele au fost decapitate.

În statul Michoacan operează bande locale din carteluri destructurate parțial acum câțiva ani și celule ale CJNG, cu sediul în statul vecin Jalisco.

Peste 300.000 de oameni au fost uciși în Mexic din decembrie 2006, când guvernul federal a lansat o controversată operațiune militară antidrog.

Experții cred, în special, că mobilizarea armatei a dus la fragmentarea cartelurilor în celule mai mici și mai violente.