Premierul armean Nikol Paşinian a intrat vineri în carantină înaintea unei vizite pe care o va întreprinde în Rusia săptămâna viitoare şi în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP și Agerpres.

Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

Această măsură ilustrează precauţiile impuse persoanelor cu care intră în contact cu preşedintele rus, căruia i-a fost administrată pe 23 martie prima doză dintr-un vaccin rusesc împotriva noului tip de coronavirus, dar care nu a primit încă a doua doză.

"Dată fiind viitoarea întrevedere cu Vladimir Putin, premierul Nikol Paşinian lucrează din carantină" începând de vineri, a anunţat purtătoarea de cuvânt a liderului armean, Mane Ghevorghian.

Confruntat cu o gravă criză politică în ţara sa după înfrângerea Armeniei de către Azerbaidjan în timpul războiului din toamna anului trecut pentru Nagorno-Karabah, şeful guvernului armean are prevăzută pentru miercurea viitoare întrevederea cu preşedintele rus, care a mediat armistiţiul între cele două ţări.

De la începutul pandemiei noului tip de coronavirus au fost luate măsuri drastice pentru a-l proteja pe preşedintele rus. Potrivit redacţiei de limbă rusă a postului BBC, a fost creat un sistem întreg pentru persoanele care intră în contact cu el, sistem ce a costat mai multe miliarde de ruble.

Astfel, membrii personalului care asigură transportul preşedintelui, al premierului sau al altor înalţi responsabili ruşi sunt plasaţi în carantină în hoteluri sau staţiuni balneare, la fel ca angajaţii Kremlinului, fotografii şi veteranii care au stat alături de Putin în timpul unei parade militare.

Aceste măsuri au vizat de asemenea jurnaliştii admişi la marea sa conferinţă de presă din decembrie, potrivit BBC, la fel şi responsabili locali din regiunile unde s-a deplasat Vladimir Putin.

Întrebat cu privire la aceste măsuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este vorba de "o practică obişnuită" şi de "o situaţie absolut normală".