Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și-a exprimat îngrijorarea joi cu privire la creșterea rasismului împotriva albilor din Statele Unite, legând-o de corectitudinea politică „împinsă spre absurd” în această țară, potrivit AFP.

Serghei Lavrov fata in fata cu Josep BorrellFoto: Sputnik / Profimedia Images

Într-un interviu acordat televiziunii ruse, Lavrov a asigurat că „toată lumea” dorește „să scape de rasism”, adăugând că Rusia a fost „un pionier în mișcarea care promovează drepturi egale pentru oamenii de altă culoare a pieli”.

Dar este important „să nu mergem în cealaltă extremă, lucru pe care l-am văzut cu BLM (mișcarea Black Lives Matter) și atacurile asupra persoanelor albe, cetățeni albi ai Statelor Unite”, a adăugat el.

Ministrul rus de externe a legat această situație de „revoluția culturală în curs de desfășurare în Statele Unite”, considerând că „Hollywood își schimbă regulile, astfel încât totul să reflecte diversitatea societății moderne, care este și o formă de cenzură”.

"Am văzut oameni de culoare cântând în piesele lui Shakespeare. Numai că nu știu când vom vedea un Othello alb", a continuat el: "Această corectitudine politică împinsă până la absurditate se va termina prost".