Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a anunţat luni seară Casa Albă, conform agenţiei Reuters.

Joe Biden Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

Întrebat dacă abordarea Washingtonului faţă de Phenian va include întâlniri ale lui Joseph Biden cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, aşa cum a procedat fostul preşedinte american Donald Trump, Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat: "Cred că abordarea sa va fi diferită şi că nu are intenţia de a face acest lucru".

Preşedintele Joseph Biden a declarat, săptămâna recută, că Statele Unite vor reacţiona "în mod adecvat" la activităţile balistice nord-coreene, subliniind că este dispus să negocieze denuclearizarea Coreei de Nord. "Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii; vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat", a afirmat Joseph Biden, referindu-se la activităţile balistice ale Phenianului. "Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea", a subliniat Biden. Coreea de Nord a testat săptămâna trecută rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Fostul preşedinte american Donald Trump a avut trei întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în cadrul eforturilor diplomatice pentru denuclearizarea Coreei de Nord, citează Mediafax.