Gestionarea pandemiei din Germania seamănă discordie în cadrul partidului conservator al Angelei Merkel, contestată deschis luni de principalul adversar intern pentru succesiunea sa, Armin Laschet, potrivit AFP.

Armin LaschetFoto: Captura video

În ajunul lansării oficiale a campaniei sale pentru a încerca să devină candidatul taberei conservatoare pentru funcția de cancelar, la alegerile legislative din 26 septembrie, acest moderat de 60 de ani a făcut mai multe critici acide adoptând o atitudine rebelă în cadrul propriului partid.

Considerat până acum un prieten apropiat al cancelarului, un susținător al continuității, el a pozat ca apărător al regiunilor, dintre care unele au fost acuzate de Angela Merkel de laxitate în lupta împotriva pandemiei.

„Spun asta în numele celor 16 șefi de guvern”, fiecare „ia foarte în serios” regulile convenite, inclusiv pentru restricții, a declarat liderul Renaniei de Nord-Westfalia, cel mai populat land din Germania.

„Toată lumea vrea ca numărul de infecții să scadă și toată lumea a luat măsuri adecvate în landul lor”, a argumentat el, în timp ce este acuzat că dorește să relaxeze măsurile în fața nemulțumirii opiniei și să-i sporească popularitatea.

Merkel este în favoarea măsurilor stricte de limitare a celui de-al treilea val al virusului, în timp ce rata incidenței, care a ajuns în medie la 134,4 luni în țară, a continuat să crească în ultimele zile.