Reprezentanţii Parcului Naţional Galapagos (PNG) şi ai aeroportului care deserveşte insulele au descoperit într-o valiză aproximativ 185 de exemplare de broaşte ţestoase, între care zece decedate, ce urmau să fie transportate din arhipelag către continent, a informat duminică ministerul ecuadorian al Mediului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pe aeroportul #Baltra, 185 de broaşte ţestoase eclozate au fost detectate într-o valiză care se afla în curs de transfer către Ecuadorul continental", a indicat ministerul pe Twitter.

Situate la o distanţă de 1.000 de kilometri de coasta ecuadoriană, Insulele Galapagos au o floră şi o faună unice.

''Broaştele ţestoase nu au mai mult de trei luni, iar carapacea lor este extrem de tânără'', a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă localizarea originii acestor broaşte ţestoase, fiecare specie fiind diferită în funcţie de insula lor de provenienţă.

Arhipelagul, care a servit drept laborator natural omului de ştiinţă englez Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluţia speciilor, îşi ia numele de la broaştele ţestoase uriaşe care trăiesc acolo.

Ţestoasele uriaşe au ajuns în urmă cu trei-patru milioane de ani în această regiune vulcanică din Pacific.

Curenţii oceanici ar fi dispersat broaştele ţestoase pe insule, cred oamenii de ştiinţă, ceea ce a condus la existenţa a 15 specii diferite - dintre care trei sunt în prezent declarate oficial dispărute - fiecare fiind adaptată teritoriului său.