Un fost soldat american de origine asiatică s-a descheiat la cămașă și și-a ridicat maioul pentru a-și arăta cicatricile pentru a-și demonstra patriotismul într-o ședință a Primăriei a devenit viral pe rețelele de socializare, relatează BBC.

veteran Lee WongFoto: Captura YouTube

Lee Wong, 69 de ani, a fost aplaudat în urma discursului său puternic împotriva discriminării, spunând că americanii de origine asiatică nu ar trebuie să se simtă siliți să își dovedească loialitatea față de SUA.

Discursul său vine după ce săptămâna trecută șase femei asiatice au fost ucise în Atlanta alături de alte două victime, într-un atac armat.

Mii de americani de origine asiatică au raportat atacuri și crime motivate de ură în lunile recente, de multe ori legate de retorica blamării asiaticilor pentru pandemia de Covid.

Alesul local și-a descheiat cămașa și și-a arătat cicatricile:

”"Iată dovada mea. Acest lucru s-a întâmplat în timp serviciul meu în armata SUA. Este suficient de patriotic?" el a intrebat.

El a explicat apoi că oamenii i-au pus la îndoială loialitatea față de SUA și i-au sugerat că nu arăta ”suficient de american”.