Un prezentator al postului național de radio ABC, din Adelaide, a cedat nervos și a înjurat de două ori, înainte de a fi scos din emisie. Jurnalistul prezenta știri despre noile restricții impuse de pandemia de coronavirus și despre criza...vinului după ce China a impus noi taxe vamale. Nu se știe ce anume a provocat incidentul, însă conducerea radioului a transmis că face tot posibilul pentru a se asigura că angajatul este Ok.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a s-a produs sâmbătă în timpul buletinului de știri de la ora 22, fiind clar că jurnalistul nu citește scriptul și are dificultăți în a prezenta știrile. “Noi probleme au apărut în Brisbane, după ce au fost introduse și mai multe restricții antiCovid. Iată relatarea”, spune prezentatorul.

În timp ce este difuzat reportajul, la 10 secunde, este auzit urlând ”Fuck off!”.

Scena se repetă și la următoarea știre despre bilanțul pandemiei de coronavirus. Jurnalistul prezintă știrea ca fiind despre exporturile de vin și tarifele vamale impuse de China.

“Au fost probleme cu situația vinului în condițiile în care China menține restricțiile față de Australia”. Din nou, prezentatorul este auzit strigând ”fuck off” peste înregistrarea audio a relatării despre...numărul cazurilor de Covid.

La scurt timp, jurnalul a fost întrerupt, fiind preluată transmisia unei alte stații, relatează The Guardian. Un purtător de cuvânt al postului ABC a transmis că incidentul este investigat și conducerea instituției se asigură că angajatul este OK.

Potrivit CV-ului de pe site-ul postului de radio, prezentatorul are o experiență de 35 de ani și a lucrat în mai multe redacții.