O explozie s-a produs duminică în apropierea catedralei catolice din oraşul indonezian Makassar, fiind vorba despre doi atacatori sinucigași cu bombă, informează Reuters. 14 persoane au fost rănite în total. Imaginile camerelor de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului. Catolicii celebrează duminică Floriile.

Indonezia (twitter)Foto: Hotnews

"A avut loc o explozie şi bănuim că a fost produsă de o bombă", a declarat reporterilor E. Zulpan, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar.

"De asemenea, am găsit părţi de corp uman şi cercetăm dacă aparţin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniţii au fost spitalizaţi", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Părintele Wilhemus Tulak, preot la biserică, a declarat pentru presa locală că atacatorul sinucigaş cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă dar a fost oprit de un paznic.

Zece persoane au fost rănite în total, unele dintre ele serios, a precizat el. Imaginile camerelor de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului.

Poliţia nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac şi nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii. Poliţia a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigaşe în 2018 asupra bisericilor şi a unui post de poliţie în oraşul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane. (Știre actualizată)