Sfârșitul anului 2022: doar atunci lumea va reveni „cu totul la normal” după pandemie, este prezicerea miliardarului Bill Gates. Fondatorul lui Microsoft spune că criza de sănătate a fost „o tragedie incredibilă”, singurul punct luminos fiind apariția vaccinurilor.

Bill GatesFoto: Captura video

„Spre sfârșitul lui 2022 ar trebui ca în linii mari să revenim cu totul la normal”, a spus Bill Gates pentru ziarul polonez Gazeta Wyborcza și postul de televiziune TVN24.

Și soția sa, Melinda Gates, a dat un răspuns similar în această lună când a fost întrebată dacă ea crede că se va realiza imunitatea de turmă împotriva virusului. Considerând că vaccinurile nu vor ajunge probabil „în masă” în țările în curs de dezvoltare, ea a spus că „va fi probabil cândva în 2022. Și cred că o sperăm cu toții. Mulți oameni suferă, nu doar în SUA, ci pretutindeni”, a declarat ea pentru CNBC.

Cuplul a donat 1,75 miliarde de dolari prin fundația Bill & Melinda Gates pentru a contribui la lupta globală împotriva coronavirusului. Fondurile au mers la producători de vaccinuri, metode de diagnostic și tratamente potențiale. (New York Post)