Joe Biden a avertizat joi că Statele Unite vor riposta în cazul unei „escaladări” a tensiunilor din partea Coreei de Nord, care a lansat prima provocare către noul președinte american prin lansarea a două rachete balistice în Marea Japoniei, potrivit AFP

Joe Biden Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

Rachetele testate joi „încalcă” rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, a reacționat Joe Biden la Casa Albă.

La cererea Washingtonului, comitetul pentru sancțiuni al ONU se va întâlni vineri dimineață de urgență în spatele ușilor închise pentru a discuta aceste ultime teste de rachetă, au aflat joi surse diplomatice. În această etapă nu se așteaptă nicio declarație publică.

"Ne consultăm partenerii și aliații. Și vor exista răspunsuri dacă vor alege escaladarea. Vom răspunde în consecință", a avertizat președintele Statelor Unite.

În timp ce se afla în procesul de rafinare a strategiei sale împotriva Phenianului, el a spus că este pregătit „pentru o anumită formă de diplomație, dar supus condiției de denuclearizare”.

Rachetele trase din provincia Hamgyong de Sud din estul și centrul Coreei de Nord, au parcurs 450 de kilometri și au atins o atitudine maximă de 60 de kilometri. Seulul a spus că „și-a intensificat supravegherea, în strânsă coordonare cu Statele Unite”, principalul său aliat.