Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, joi, că intenţionează să candideze în scrutinul prezidenţial din 2024, informează publicaţia The Hill.

Joe BidenFoto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

Pe fondul speculaţiilor conform cărora ar urma să aibă un singur mandat, Joseph Biden, în vârstă de 78 de ani, a fost întrebat ce planuri are.

"Planul meu este să candidez pentru a fi reales, acestea sunt speranţele mele", a afirmat Joseph Biden, în prima conferinţă de presă de la începerea mandatului. Totuşi, Biden a subliniat că acestea sunt "speranţele" lui, dar nu vrea să "facă planuri sigure înainte cu trei ani şi jumătate".

De asemenea, Joseph Biden a precizat că intenţionează să menţină candidatura alături de actualul vicepreşedinte, Kamala Harris. "Mă aştept ca aşa să se întâmple, este o parteneră extraordinară", a subliniat Biden.

Un reporter a notat că în acelaşi moment al mandatului, în 2017, fostul preşedinte Donald Trump anunţase deja că va candida în 2020. "Predecesorul meu avea nevoie să facă acest lucru. Predecesorul meu, o, Doamne, îmi e dor de el", a spus Joseph Biden râzând,c itează Mediafax.