O femeie a avut noroc cu carul după ce a ținut în mâini pentru o poză o creatură marină, aflând doar după aceea că este unul din cele mai periculoase anmale din lume. Kaylin Marie a avut în palmă o caracatiță mică, cu corp maro și cercuri mai închise la culoare.

CaracatițaFoto: youtube.com

După ce a postat fotografii cu micuțul animal, ea a intrat pe net și a aflat că este caracatița cu inele albastre https://www.animale.club/animale/caracatita-cu-inele-albastre-hapalochlaena-lunulata/ , considerată a fi una din cele mai letale creaturi din ocean. Kaylin a și distribuit informația: „Caracatița cu inele albastre, în ciuda mărimii mici, are suficient venin pentru a ucide 26 de oameni adulți în câteva minute. Mușcăturile sunt mici și adesea nedureroase, iar multe victime nu-și dau seama că au fost otrăvite decât când se instalează insuficiența respiratorie și paralizia. Nu există un ser anti-venin.”

Filmul a fost intitulat „În Bali, ținând în mână fără să știu unul din cele mai periculoase animale”. A adăugat: „L-am sunat plângând pe tata după trei ore”.

Internauții au fost șocați de incidentul înspăimântător. Unul a spus: „Serios, MI-A STAT INIMA! Sunt fericit că nu s-a întâmplat nimic rău.” Altul a scris „M-am uitat la Animal Planet destul cât să știu că animalele frumoase cu culori strălucitoare nu trebuie atinse.” Iar altul: „De aceea nu trebuie să nu te încurci cu sălbăticiuni, nu sunt acolo pentru amuzament și nu le pasă dacă ești blând.”

În ciuda dimensiunilor mici – între 12 și 20 cm - și a naturii lor relativ docile, caracatițele cu inele albastre sunt periculoase pentru oameni dacă sunt manevrate. Femeia a fost incredibil de norocoasă să scape cu bine. (TimesNowNews)