Lituania, Letonia și Estonia, țări membre UE, au cerut Rusiei să acorde asistență medicală ”cât mai curând posibil” opozantului Alexei Navalnîi, au anunțat joi pe Twitter miniștrii de externe din cele trei țări baltice, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Informații îngrijorătoare privind starea de sănătate a lui Navalnîi. Accesul la îngrijiri medicale este un drept fundamental, chiar și pentru prizonierii politici”, spun aceștia.

”Cerem comunității internaționale și liderilor Uniunii Europene să ia poziție”, au adăugat cei trei miniștri.

Apropiații lui Navalnîi au spus miercuri că sunt îngrijorați de deteriorarea sănătății acestuia, iar avocații lui au precizat că nu au primit permisiunea de a-l vizita în închisoare.

Navalnîi a început să aibă dureri mari de spate săptămâna trecută, iar un picior i-a amorțit, neputând sta pe el, a declarat unul dintre aliații acestuia, Leonid Volkov, care a spus și că opozantul Kremlinului a primit doar două pastile de ibuprofen.

Serviciul penitenciar a spus că închisorile din regiunea Vladimir au desfășurat miercuri consultări medicale ale deținuților, la cererea acestora, fiind examinat și politicianul în vârstă de 44 de ani.

”Sănătatea sa a fost considerată stabilă și satisfăcătoare, potrivit rezultatelor examinărilor”, a spus Serviciul penitenciar.