Prinţul Ernst August de Hanovra, soţul prinţesei Caroline de Monaco, a fost condamnat marţi de un tribunal austriac la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru violenţe şi ameninţări la adresa unor poliţişti şi a unor angajaţi, a anunţat agenţia de presă APA, citată de AFP și Agerpres.

Ernst August de HanovraFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Acuzatul, în vârstă de 67 de ani, care a primit şi o interdicţie în ceea ce priveşte consumul de alcool, va trebui totodată să îşi caute un alt loc de rezidenţă în Austria şi să se prezinte la şedinţe de consiliere psihologică.

Ernst August de Hanovra a fost judecat pentru evenimente petrecute în vara anului 2020 şi care puteau să îi aducă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, a declarat magistratul Gerlinde Hellebrand.

Prinţul a prezentat scuze la începutul audierii, dar a ales să pledeze nevinovat, ţinând cont de situaţia specială în care se afla în momentul petrecerii faptelor.

El a fost acuzat că a rănit un agent la jumătatea lunii iulie în timpul unei intervenţii a Poliţiei în pavilionul său de vânătoare din Grunau, într-o zi în care prinţul austriac se afla sub influenţa alcoolului şi a medicamentelor.

Cinci zile mai târziu, el a ameninţat o poliţistă, spunându-i că o va lovi cu o bâtă de baseball, potrivit acuzării.

În septembrie, prinţul Ernst August de Hanovra a fost arestat pentru ameninţări proferate la adresa unor angajaţi.

Avocaţii lui au explicat în cadrul audierii că prinţul a urmat tratament după acele incidente, survenite într-o perioadă în care acesta era "izolat timp de mai mulţi ani şi fusese trădat de propriul fiu".