Activiștii din Myanmar organizează noi proteste miercuri, inclusiv o grevă tăcută prin care magazinele se închid, iar oamenii sunt rugați să stea în case, la o zi după ce o fetiță de 7 ani a fost ucisă la ea în casă atunci când forțele de securitate au deschis focul în Mandalay, transmite Reuters.

Protest cu candele in MyanmarFoto: Handout / AFP / Profimedia

Protestatarii pro-democrație au ținut priveghiuri cu lumânări pe timpul nopții, inclusiv în capitala comercială Yangon și în Thaton (statul Mon).

Priveghiurile au fost ținute după ce o fetiță de 7 ani a murit din cauza gloanțelor trase în Mandalay, ea fiind cea mai tânără victimă a reprimării celor care se opun loviturii militare din 1 februarie.

Soldații au tras către tatăl ei, dar au lovit fetița ce îi stătea pe genunchi, la ei în casă, a spus sora ei pentru Myanmar Now. De asemenea, doi bărbați au fost uciși în același district.

După ceea ce a fost, adesea, un joc de-a șoarecele și pisica cu forțele de securitate în timpul protestelor de stradă, activiștii pro-democrație au schimbat tactica și fac o grevă tăcută miercuri.

”Fără ieșiri din casă, fără cumpărături, fără mers la muncă. Totul închis. Doar pentru o zi”, a declarat activistul Nobel Aung pentru Reuters.

(Atenție, imagini ce pot avea un impact emoțional)