Preşedintele SUA, Joseph Biden, a cerut, marţi, Congresului să adopte rapid noi măsuri legislative pentru controlul armelor de foc, după recentele atacuri armate produse în statele Georgia şi Colorado, potrivit Mediafax care citează Axios.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Opt persoane au fost ucise săptămâna trecută în atacuri armate comise în oraşul Atlanta (statul american Georgia), iar zece au fost omorâte luni într-un supermarket din oraşelul Boulder, situat în Colorado.

"Aceasta nu este şi nu trebuie să fie o chestiune politică de partid. Este o problemă americană. Nu vreau să mai aştept niciun minut pentru a lua măsuri normale care vor salva vieţi în viitor; îi îndemn pe colegii din Camera Reprezentanţilor şi Senat să acţioneze", a declarat Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.

"Putem interzice din nou armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate. Vor fi salvate vieţi, vieţi ale americanilor. Şi trebuie să acţionăm", a subliniat preşedintele SUA.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA a organizat deja o dezbatere pe tema violenţelor armate.

Camera Reprezentanţilor a aprobat, pe 11 martie, un proiect de lege care prevede intensificarea verificărilor persoanelor care achiziţionează arme de foc, iar iniţiativa legislativă, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să fie dezbătută în Senat.