Coreea de Nord a lansat două rachete duminică, la scurt timp după o vizită la Seul a doi miniștri americani - primele astfel de teste de la sosirea Joe Biden la Casa Albă - a declarat marți un oficial american.

Test cu rachete in Coreea de Nord 7Foto: KCNA

"Suntem conștienți de două rachete", a declarat oficialul pentru AFP, sub condiția anonimatului. Mass-media americană a raportat că erau rachete cu rază scurtă de acțiune.

Coreea de Nord a declarat joi că va ignora încercările SUA de a intra în contact, a raportat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, cu câteva ore înainte ca trimisul președintelui american Joe Biden să înceapă discuțiile la Seul, potrivit AFP.

"Niciun contact SUA-RPCN și niciun dialog nu poate avea loc înainte ca SUA să înceteze politica sa ostilă față de RPCN", a declarat ministrul nord-coreean Choe Son Hui.

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a atacat Statele Unite şi Coreea de Sud într-o declaraţie publicată marţi de cotidianul oficial Rodong Sinmun, în timp ce noii secretari americani ai apărării şi afacerilor externe începeau o vizită la Tokyo şi Seul, notează AFP și Agerpres.

Statele Unite şi Coreea de Sud au demarat săptămâna trecută manevre militare comune, iar Rodong Sinmun, citat de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, a raportat o declaraţie făcută de Kim Yo Jong în care oferea "un sfat noii administraţii americane care încearcă să răspândească un miros de praf de puşcă peste ţara noastră".