Administrația Biden lucrează la un plan de creștere a impozitelor corporative care ar finanța un plan gigantic de investiții, în special în infrastructură, a declarat marți secretarul Trezoreriei SUA în timpul unei audieri în fața Camerei Reprezentanților, potrivit AFP.

Janet YellenFoto: Federal Reserve

Joe Biden "a fost clar cu privire la propunerile fiscale", a declarat Janet Yellen, adăugând că președintele intenționează să aducă rata impozitului pe profit la 28% față de 21% cât este în prezent.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, intenţionează să efectueze cea mai semnificativă majorare a taxelor federale din ultimele trei decenii, pentru finanţarea programului economic care urmează să fie aplicat.

Conform unor surse guvernamentale de la Washington citate de agenţia Bloomberg, impozitul corporativ federal ar urma să fie majorat de la 21% la 28%, iar impozitul pe venit va fi majorat în cazul persoanelor care câştigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, taxa pe proprietăţi imobiliare ar urma să fie extinsă, iar facilităţile fiscale acordate companiilor cu răspundere limitată vor fi restrânse. Este analizată şi posibilitatea majorării taxei speciale pe capital, în cazul oamenilor de afaceri care au venituri mai mari de un milion de dolari pe an, potrivit publicaţiei The Hill.

Estimări realizate de analişti ai Institutului independent Centrul pentru Politici Fiscale arată că aceste măsuri vor genera colectarea a circa 2.100 de miliarde de dolari în zece ani.

Consilierii economici ai preşedinelui SUA, Joseph Biden, vor recomanda alocarea a 3.000 de miliarde de dolari pentru măsuri de stimulare economică, reducerea emisiilor poluante, proiecte educaţionale şi diminuarea inegalităţilor economice, informează Mediafax citând cotidianul The New York Times.

Măsurile ar putea fi incluse în planul privind infrastructura care ar urma să fie finanţat prin majorarea unor taxe.