O nouă criză zguduie scena politică din Australia, o serie de înregistrări video arătând oficiali care fac sex în birourile parlamentare, relatează BBC News. Dezvăluirile au dus la demiterea unuia dintre angajați. Funcționari ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din parlament și ar fi adus chiar prostituate "pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei".

Parlamentul australianFoto: Hotnews

Într-una din înregistrări, un consilier este surprins făcând sex chiar pe biroul unei parlamentare, premierul australian Scott Morrison calificând imaginile respective drept ”scandaloase”.

Dezvăluirile au apărut după ce o fostă angajată a mărturisit că se temea că își va pierde slujba după un atac sexual. Brittany Higgins și-a acuzat un coleg că a violat-o într-un birou, în martie 2019, însă nu a depus plângere la poliție de frică. Mărturia ei a declanșat un val întreg de acuzații privind actele sexuale și abuzurile, ceea ce a dus și la manifestații în toată țară.

Înregistrările video şi fotografiile au fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un fost angajat.

Sursa a mai spus că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate "pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei".

Sursa a mai povestit că cei implicați făceau schimb de fotografii pornografice și că a intrat în posesia atâtor imagini încât a devenit ”imun". El a vorbit despre o cultură a bărbaților care cred că pot face orice le trece prin cap, adăugând că aceștia sunt corupți din punct de vedere moral.