O miniserie TV inspirată din viața boxerului american Mike Tyson, „Iron Mike”, este în curs de realizare, cu actorul Jamie Foxx în rolul principal și Martin Scorsese la producție, a confirmat acesta pentru AFP.

Mike Tyson vs Roy Jones Jr.(4)Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Regizorul american Antoine Fuqua („Training Day”, „Egalizator”) va regiza miniseria. Niciun acord nu a fost încă încheiat cu un post de televiziune, potrivit The Hollywood Reporter.

„Am căutat pe cineva care să-mi spună povestea de multă vreme”, a spus Mike Tyson, care crede că revenirea sa recentă pe ring și „entuziasmul fanilor” fac ca „momentul să fie perfect”.

„Aștept cu nerăbdare să colaborez cu Martin (Scorsese), Antoine (Fuqua), Jamie (Foxx) și întreaga echipă creativă pentru a aduce publicului o serie care să surprindă călătoria mea profesională și personală, dar, de asemenea, să inspire și să distreze”, a adăugat fostul boxer.

Pe 28 noiembrie, „Iron Mike” s-a întors pe ring, la 54 de ani, împotriva lui Roy Jones Jr (51), cu o remiză, ca parte a unei noi ligi de foste glorii ale sportului creată de Mike Tyson, „Legends Only League” ".

Născut în Brooklyn, Mike Tyson este una dintre cele mai puternice figuri din istoria boxului devenind campion mondial la categoria grea la 20 de ani și 4 luni.

Pe planul sportiv, a înlănțuit momentele de glorie, în special cu o serie de 37 de lupte fără înfrângere la începutul carierei sale, și derapajele, cu o înfrângere improbabilă în 1991 și un meci tragicomic împotriva lui Evander Holyfield în 1996.

De asemenea, a alternat gloria și declinul la nivel personal, condamnat pentru viol, încarcerat, dependent de cocaină, înainte de a-și reveni acum circa zece ani.

La sfârșitul lunii februarie, platforma Hulu (Disney) a anunțat producerea unei alte miniserii după Mike Tyson, numită „Iron Mike”.

Fostul boxer spusese că acest proiect a fost realizat fără acordul său și că nu va primi niciun drept din exploatarea acestuia. El a denunțat „lăcomia” lui Hulu și „însușirea” istoriei sale, cerând boicotarea platformei.