Opozantul rus Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o colonie penală, și-a comparat luni viața sa cotidiană de deținut cu cea a unui Stormtrooper, soldații imperiali din Războiul Stelelor, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o postare pe Instagram, adversarul în vârstă de 44 de ani își descrie rutina de dimineață, care începe cu trezirea la ora 6.00 dimineața, urmată de exerciții fizice.

„Dar, înainte de exercițiu, ascultăm imnul național”, continuă el.

"Imaginați-vă că, zona din jurul cazărmii, zăpada, bărbații îmbrăcați în haine negre de închisoare, cizme și pălării de blană stând în întuneric cu mâinile la spate și sună un difuzor montat pe stâlp. În toată zona: ”Fii glorios, Patria noastră liberă.” O adevărată încântare", descrie opozantul.

Urmează un marș pe care „toată lumea din detașamentul meu îl numește "Imperiul contraatacă".

„În acest moment, îmi imaginez că filmez remake-ul rusesc al Războiului Stelelor unde, în loc de Imperial Stormtroopers, sunt condamnați cu rucsacuri și ouchankas”, acele căciuli din blană cu clapete pentru urechi.

"Apărând interesele Împăratului, prizonierii spațiului călătoresc de la planetă la planetă, suprimând rebelii. Dar oriunde s-ar afla, la 6:05 ascultă imnul, la 6:10 își fac exercițiile", continuă Alexei Navalnîi.

Este a doua oară când adversarul publică un mesaj de la sosirea în colonia penală nr. 2 Pokrov, la 100 km de Moscova, unde urmează să își execute pedeapsa. În primul mesaj, săptămână trecută, el și-a comparat locul de detenție cu un „lagăr de concentrare”.

El a fost arestat la întoarcerea în Rusia în ianuarie, după câteva luni de convalescență în Germania, unde s-a recuperat după o otrăvire pentru care acuză Kremlinul.