Donald Trump, interzis pe Twitter din ianuarie, va reveni pe rețelele sociale în următoarele trei luni cu "propria sa platformă", a declarat duminică un consilier al fostului președinte al Statelor Unite, citat de AFP.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

"Cred că îl vom vedea pe președintele Trump revenind pe rețelele sociale probabil în două sau trei luni cu propria sa platformă", a spus Jason Miller la televiziunea Fox News.

Acesta nu a dorit să ofere mai multe detalii legate de această "platformă", evocând doar numeroase reuniuni la Mar-a-Lago, reședința miliardarului republican din Florida.

"Nu este doar o singură societate care l-a abordat pe președinte, există numeroase societăți" și "această nouă platformă va fi ceva mare, toată lumea o vrea, va aduce milioane și milioane, zeci de milioane de abonați la această nouă platformă", a susținut el.

Twitter, care a fost, în campanie și la putere, principalul instrument de comunicare al omului de afaceri, a suprimat contul @realDonaldTrump și cei 88 de milioane de abonați după asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Fostul președinte, care a părăsit Casa Albă în 20 ianuarie după ce a fost învins de democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie, a fost interzis temporar sau definitiv de majoritatea celorlalte mari platforme sociale, precum Facebook, Instagram, Youtube sau Snapchat.

De atunci, vocea sa, care a zguduit viața politică americană în ultimii ani, este mult mai puțin auzită, chiar dacă Donald Trump rămâne extrem de influent în cadrul partidului republican și nu exclude să candideze din nou la prezidențiale în 2024.