Confruntări au izbucnit sâmbătă între polițiști și manifestanți care se opun restricțiilor adoptate împotriva Covid-19 în Kassel, un oraș din centrul Germaniei, în cursul unuia dintre cele mai mari proteste de acest tip de la începutul anului, scrie AFP.

Protest anti-lockdown in KasselFoto: Captura YouTube

Forțele de ordine au folosit gaz iritant în momentul în care un grup de manifestanți a încercat să forțeze cordonul polițiștilor pentru a se alătura altor protestatari.

Câteva mii de oameni s-au întâlnit într-o piață din oraș, fără a respecta distanțarea recomandată și fără a purta măști de protecție.

Poliția a acuzat participanții la protest de "atacuri repetate" împotriva serviciilor de urgență.

"Nu tolerăm astfel de atacuri", a precizat poliția, pe Twitter, adăugând că un tun de apă este pregătit pentru a fi folosit.

Protestul vine la apelul mișcării "Querdenker" sau "Anticonformistă", care a organizat unele dintre cele mai mari proteste "anti-corona" în Germania de la începutul pandemiei.

Mișcarea regrupează membri ai extremei stângi, adepți ai teoriilor complotiste, antivaxxeri dar și partizani ai extremei drepte.

În Kassel, manifestanții purtau pancarte pe care scria "gata cu carantina" și "rebelii Corona".

Aceste proteste vin pe fondul celui de-al treilea val Covid-19. Sâmbătă, Germania a înregistrat 16.000 noi cazuri de infectare și 207 decese.