Turcia a acuzat vineri gărzile de coastă grecești că au ucis cel puțin trei migranți aruncându-i în mare cu mâinile legate, susținând că i-au salvat pe alți trei, acuzații respinse „categoric” de agenții greci, potrivit AFP.

Imigranti in Marea MediteranaFoto: Captura YouTube

"Aseară, Garda de Coastă greacă a bătut șapte migranți, apoi i-a dezbrăcat de bunurile lor înainte de a le prinde mâinile cu cătușe de plastic și de a-i arunca în mare, fără veste de salvare sau bărci de salvare, abandonându-i la moarte", a declarat ministrul turc de interne Süleyman Soylu Stare.

Paza de coastă turcă a declarat că a salvat trei persoane și a găsit trei cadavre în Marea Egee. "Căutarea continuă pentru ultima persoană dispărută", au spus ei într-un comunicat.

Soylu a distribuit, de asemenea, un videoclip în care un bărbat, prezentat ca unul dintre supraviețuitori, susține că grupul de migranți din care făcea parte a fost arestat joi de autoritățile grecești pe insula Chios, la două zile după traversarea Mării Egee din Turcia.

"Ne-au luat telefoanele și banii, apoi ne-au bătut. Eram un grup de șapte. Ne-au împins cu piciorul (în mare)", a spus el într-o turcă rudimentară.