Președintele turc Tayyip Erdogan a afirmat vineri că declarațiile lui Joe Biden referitoare la Vladimir Putin, despre care a spus că este un ucigaș, sunt inacceptabile și nepotrivite pentru un președinte american, transmite Reuters.

Erdogan si PutinFoto: kremlin.ru

Într-un interviu difuzat miercuri, Biden a răspuns pozitiv atunci când a fost întrebat dacă îl consideră pe liderul de la Kremlin un criminal. Ulterior, Putin a răpuns că ”cine zice, acela e”.

”Declarațiile domnului Biden despre domnul Putin nu sunt potrivite pentru un președinte, iar ca un președinte să iasă public și să facă asemenea declarații contra președintelui unei țări ca Rusia este cu adevărat inacceptabil, nu ceva ce poate fi tolerat”, a spus Erdogan presei, la Istanbul.

”În opinia mea, domnul Putin a făcut ceea ce era necesar prin oferirea unui răspuns foarte, foarte inteligent și elegant”, a adăugat președintele turc.

Legăturile dintre Ankara și Washington, altfel aliați NATO, s-au tensionat în ultimii ani, printre motive fiind modul cum tratează drepturile fundamentale Turcia, achiziția de sisteme militare rusești și diferențele de abordare din Siria.

Erdogan, care a avut o relație apropiată cu Donald Trump, nu vorbit cu Biden de când acesta s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie.

Citește și: