Opt persoane, printre care șase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia, relatează BBC News, citat de Mediafax. Poliția a spus că patru persoane au fost ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, și încă patru la două spa-uri din oraș.

Incidente armate in Atlanta (twitter)Foto: Hotnews

Oficialii au declarat că un tânăr de 21 de ani a fost arestat și este bănuit a fi suspectul în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Într-un discurs de săptămâna trecută, președintele Joe Biden a condamnat „crimele împotriva americanilor asiatici care au fost atacați, hărțuiți, învinovățiți și scoși țapi ispășitori”. Persoanele de origine asiatică sunt învinovățite de răspândirea coronavirusului.

Primul atac s-a petrecut în jurul orei 17:00 (21:00 GMT) la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee.

Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, căpitanul Jay Baker, a declarat că două persoane au murit la fața locului și trei au fost duse la spital, unde au încetat din viață încă două. Mai târziu, el a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă și un bărbat alb și că un bărbat hispanic fusese rănit.

O oră mai târziu, poliția a fost chemată la un „jaf în curs” la Gold Spa din nord-estul Atlanta. "La sosire, ofițerii au localizat trei femei decedate în interiorul locației", a declarat poliția într-un comunicat. În timp ce erau acolo, ofițerii au fost chemați la un spa de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împușcată.

Șeful poliției din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice. Poliția a spus că Robert Aaron Long, din Woodstock, Georgia, a fost arestat la aproximativ 240 de mile sud de Atlanta. Căpitanul Baker a declarat că anchetatorii sunt „foarte încrezători” că este suspectul din toate cele trei atacuri.