Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți că l-a desemnat pe președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, la funcția de premier al Republicii Moldova, relatează jurnal.md.

Igor GrosuFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile și grupurile politice parlamentare care au avut loc pe parcursul zilei de astăzi. Maia Sandu a precizat că a luat act și de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de premier.

Maia Sandu a făcut noua nominalizare după ce Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat la sfârșitul lunii trecute neconstituțional decretul prin care aceasta a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliţă să formeze un guvern.

Licențiat în istorie, Igor Grosu a fost viceministru al Educației în perioada în care Maia Sandu deținea acest portofoliu.

Grosu este unul dintre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), alături de Maia Sandu, ocupând anterior și funcția de secretar general al partidului.