O instanță din republica Daghestan din sudul Rusiei a hotărât că mama a trei copii nu este potrivită pentru a-i fi încredințată custodia acestora din cauza tatuajelor și piercingurilor „imorale” ale femeii, relatează Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia luată vara trecută de către instanță și dezvăluită acum de presa rusă s-a bazat pe postări de pe Instagram ale Ninei Tseretilova pe care soțul său le-a prezentat în timpul procesului de divorț.

„Rezultă din pozele și înregistrările video depuse că N. Sh. Tseretilova duce un stil de viață neconform cu regulile și normele de comportament ale unei mame cu mulți copii”, a afirmat instanța în motivarea deciziei.

„Există tatuaje cu cuvinte pe corpul ei”, a mai adăugat instanța din orașul Mahacikala.

Tseretilova, în vârstă de 33 de ani, a catalogat decizia drept o „absurditate totală” într-o postare pe Instagram din 30 iulie.

„Trebuie ținut cont de particularitățile mentale ale regiunii care trebuie luate, mai specific să nu postez vreo Poveste (Insta Stories) sau să îmi exprim propria opinie și să tac din gură și să joc 'femeia slabă'”, a afirmat aceasta.

Tseretilova, care a fost supusă mutilării genitale când avea 7 ani și măritată la 14, a făcut apel la Curtea Supremă, afirmând că nu i s-a permis să își vadă fiica și cei doi băieți în ultimele trei luni.

Fostul soț al femeii a scris pe platformele social media că a câștigat custodia copiilor deoarece aceasta a mers în cluburi de noapte și și-a neglijat îndatoririle de mamă.

Activiștii au acuzat în mod regulat autoritățile regionale din Caucazul de Nord rusesc de încălcarea drepturilor femeilor.

Republica predominant musulmană Daghestan a interzis accesul femeilor la piscinele publice și a ajuns în presa din Coreea de Sud după ce a anulat un concert al trupei sud-coreene BTS pe motiv că ar fi „homosexual”.

Cu altă ocazie autoritățile din Daghestan au interzis și un festival de desene animate, catalogându-l ca fiind „depravat”.

În 2016, trei concurente din nordul Caucazului la concursul Miss Rusia au devenit ținta unor hărțuiri online din cauza pozelor de la proba de defilat în costum de baie.