Bărbatul care și-a ucis părinții și cei patru frați în Amityville, o suburbie a orașului New York în 1974, inspirând mai multe filme de groază, a murit vineri, a declarat administrația închisorii din statul New York, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ronald DeFeo Jr., în vârstă de 69 de ani, care a fost încarcerat în penitenciarul Sullivan din nordul New York-ului, a fost declarat mort pe 12 martie, în jurul orei 18:30, într-un spital din capitala Albany situat la 150 km de închisoare.

Cauza morții sale nu a fost clarificată imediat, în așteptarea evaluării criminalistice. Administrația închisorii nu a spus dacă a fost bolnav sau rănit înainte de a muri.

DeFeo a fost condamnat în 1975 la închisoare pe viață cu o perioadă de siguranță de 25 de ani. O audiere pentru a decide asupra unei posibile eliberări a fost programată pentru luna iulie viitoare, potrivit serviciilor închisorii.

În timpul procesului său, avocatul său a pledat fără succes pentru nebunie pentru această crimă săvârșită la 13 noiembrie 1974, în casa familiei din acest mic oraș de coastă, la 70 km est de New York. Ronald DeFeo Jr. avea doar 23 de ani în momentul crimei.

Toți fuseseră găsiți morți în paturile lor, părinții împușcați de două gloanțe fiecare, cei patru frați ai săi cu câte un glonț fiecare. Judecătorul impusese șase pedepse de minimum 25 de ani fiecare.

Acest masacru de familie a inspirat mai întâi un roman, în 1977, apoi un film de groază care a devenit un clasic „Amityville: Casa Diavolului” (1979). A urmat un remake în 2005 și o nouă versiune în 2017.