O puternica explozie la o conducta de gaz s-a produs, in aceasta dupa-amiaza, in centrul orasului francez Lyon, la o ora la care traficul in zona este extrem de intens. Potrivit AFP, care citeaza un bilant provizoriu al autoritatilor locale, explozia a provocat moartea unui persoane si ranirea altor 26, dintre care doua grav.

Primarul orasului, Gerard Collomb, a declarat ca persoana care a decedat era un pompier. Acesta se afla la fata locului pentru a stabili cauzele scurgerii de gaze.

Deflagratia s-a produs in jurul orei 11.20 GMT (13.20, ora Romaniei), in timp ce mai muti muncitori efectuau lucrari la o conducta de gaze.

In locul in care s-a produs explozia a izbucnit si un incendiu. Pentru ca flacarile ameninta si cladirile aflate in apropiere, locuitorii unui imobil situat chiar langa locul exploziei au fost evacuati de pompieri.

Explozia a provocat panica in zona, iar mai multe persoane au ramas blocate in lifturi, din cauza ca explozia a provocat intreruperea temporara a energiei electrice.

Ministrul francez de Interne, Michele Alliot-Marie, se va deplasa la fata locului pentru a analiza situatia.