Universitatea din Lahore, Pakistan, a exmatriculat doi studenţi din cauza unei cereri în căsătorie. Un video cu scena în care cei doi se îmbrățișează în campusul universitar a devenit virală pe rețele sociale în această săptămână. În plus, cei doi tineri spun că au primit amenințări pentru manifestarea publică a afecțiunii lor.

Momentul cererii in casatorie (Screenshot)Foto: Hotnews

În acest clip, o studentă îngenunchează şi îşi cere iubitul în căsătorie, apoi se îmbrăţişează ţinând un buchet de flori, în timp ce trecătorii îi felicită sau filmează scena.

Potrivit Universităţii din Lahore, cuplul a acţionat "încălcând regulile universităţii", scrie AFP, citată de Agrepres. Tinerii nu s-au prezentat la o şedinţă disciplinară şi au fost exmatriculaţi pentru "încălcarea gravă a codului de conduită".

În Pakistan, manifestările de afecţiune în public dintre cupluri, căsătorite sau nu, sunt considerate inacceptabile din punct de vedere cultural şi religios. Cei doi studenţi exmatriculaţi au refuzat să-şi ceară scuze. "Nu am greşit nimic şi nu ne pare rău pentru asta", a scris pe Twitter Hadiqa Javaid.

"Poate cineva să explice Universităţii Lahore ce am greşit făcând o cerere în căsătorie în public?", a adăugat logodnica sa, Shehryar Ahmed, adăugând că şi alte cupluri de studenţi au făcut ca ei în trecut. Ei au spus că au primit ameninţări pe internet pentru manifestarea afecţiunii lor