Zeci de protestatari au aruncat cu pietre asupra microbuzului care îl transporta pe președintele argentinian Alberto Fernandez, sâmbătă, într-o regiune din sudul țării, devastată de incendii, potrivit presei locale, relatează AFP.

masina presedintelui argentinian atacataFoto: Captura video

În timp ce părăsea un centru comunal din orașul Lago Pueblo, în provincia Chubut (sud), șeful statului a trebuit să se protejeze în spatele unui lanț uman în fața protestatarilor.

Aceștia din urmă au oprit apoi microbuzul care îl transporta pe președinte, lovind vehiculul cu pumnii și aruncând pietre în direcția acestuia, conform imaginilor difuzate de canalul TN și de cotidianul Clarin.

Incendiile din regiune s-au soldat cu un mort, unsprezece dispăruți de la începutul săptămânii. Zeci de oameni au trebuit să fie evacuați din fața flăcărilor și aproximativ 200 de case au fost distruse, potrivit unui ultim bilanț datând de vineri.

Incendiile au devastat 1.500 de hectare de pădure.

Incendiile au făcut „pagube enorme”, a subliniat săptămâna aceasta ministrul mediului, Juan Cabandié, precizând că mai multe localități au rămas fără apă și electricitate.