Fosta coordonatoare a echipei de lucru pe coronavirus a fostului președinte american Donald Trump, Deborah Birx, s-a angajat acum în mediul privat la o fabrică din Texas care spune că purificatoarele sale curăță coronavirusul din aer în câteva minute și de pe suprafețe în câteva ore, scrie Reuters.

Deborah BirxFoto: Captura YouTube

Birx se va alătura companiei ActivePure din Dallas în calitate de consilier științific și medical, au declarat vineri ea și compania.

Expert în sănătate globală, Birx a venit la Casa Albă în 2020 pentru a ajuta la coordonarea reacției administrației Trump la pandemie.

Însă ea a fost criticată pentru că nu l-a înfruntat pe fostul președinte Donald Trump, în timp ce el a minimalizat virusul când a prezis că va dispărea și s-a întrebat dacă nu cumva ingerarea de înălbitor ar putea ajuta la vindecarea americanilor infectați.

În timp ce prietenul și fostul său mentor, dr. Anthony Fauci, a devenit consilier medical al președintelui democrat Joe Biden, Birx nu a obținut un loc de muncă în noua administrație.

Birx a părăsit guvernul la începutul acestei săptămâni.

Ea și Fauci, a spus ea, s-au întrebat în mod regulat ce s-ar fi putut face diferit în ultimul an.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 530.000 de oameni în SUA.