Doi tineri radicalizaţi, suspectaţi că plănuiau acţiuni violente în Franţa, au fost arestaţi săptămâna aceasta în cadrul a două anchete separate şi prezentaţi sâmbătă unui judecător antiterorist în vederea unei eventuale inculpări, transmite AFP citând surse concordante, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse judiciare, un minor de 17 ani a fost arestat miercuri de către Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI) din regiunea Paris şi plasat în custodia poliţiei. Acest adolescent îşi menţionase, în mesaje prin Telegram, intenţia de a ataca militari, a spus, la rândul său, o sursă familiarizată cu subiectul.

Un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, a fost arestat tot miercuri de DGSI, dar la Marsilia (sud). Arestarea sa a urmat unei percheziţii la domiciliu în timpul căreia au fost găsite documente de propagandă teroristă. Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest tânăr franco-algerian a avut iniţial în plan să meargă în zona irakiano-siriană, dar ar fi renunţat, planificând să comită acţiuni violente pe teritoriul francez