Amazon a apărat decizia de a scoate o carte despre persoanele transgender din catalogul său, explicând că platforma”nu vinde scrieri care descriu identitățile de gen ca boli mintale”, o decizie puternic criticată vineri de autorul care denunță „minciuni”, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patru senatori republicani americani i-au scris gigantului de vânzări online la sfârșitul lunii februarie pentru a cere explicații cu privire la retragerea cărții „Când Harry a devenit Sally: Răspunsul la momentul transgender”, al autorului conservator Ryan T. Anderson, publicată în 2018 .

"În ceea ce privește acest caz, am decis să nu vindem cărțile care prezintă identitatea LGBTQ + ca o boală mintală", a declarat Brian Huseman, vicepreședinte al departamentului de politici publice al Amazonului.

„În calitate de librar, oferim clienților noștri acces la o serie de perspective, inclusiv cărți pe care unii clienți le pot considera inacceptabile”, a continuat el în răspunsul său pentru senatorii Marco Rubio, Mike Lee, Mike Braun și Josh Hawley.

El a spus că mii de scriitori, cu „opinii diverse”, s-au auto-publicat și pe platforma Amazon Kindle Direct Publishing.

„Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a nu vinde anumite conținuturi”, a adăugat Huseman.

Vineri, autorul Ryan T. Anderson a acuzat Amazon și pe fondatorul său, Jeff Bezos, că au făcut „afirmații false despre mine și despre cartea mea” când a fost lansată în 2018.

„Amazon, deținut de Bezos, repetă acum aceste minciuni pentru a justifica anularea cărții mele”, a scris pe Twitter Anderson.

De asemenea, autorul a folosit același argument pe care l-a susținut și în 2018: „Vă rog să citați pasajul atunci când îi numesc ”bolnavi mintal”. ”Nu puteți cita acest pasaj pentru că nu există”, spune Anderson.

„Trebuie să respectăm demnitatea persoanelor care se identifică ca transgender”, scrie autorul în extrase disponibile online, „dar fără a încuraja copiii să urmeze tratamente experimentale de tranziție și fără a călca în picioare nevoile și interesele celorlalți”

"Cel mai bun din biologie, psihologie și filozofie susține ideea că sexul este o realitate corporală, iar genul este o manifestare socială a sexului corporal. Biologia nu este puritanism", a continuat el.

Decizia gigantului de vânzări online vine în mijlocul unei ofensive conservatoare împotriva sportivelor transgender din Statele Unite și în timp ce unii conservatori acuză democrații și giganții tehnologici că vor să le „anuleze” vocile pentru că au păreri diferite.