Junta la putere în Myanmar a lansat joi noi acuzaţii de corupţie împotriva lui Aung San Suu Kyi, conform cărora fosta şefă a guvernului civil ar fi primit mită 600.000 de dolari şi 11 kg de aur, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aung San Suu Kyi (in mijloc)Foto: Agerpres

Într-una din rarele conferinţe de presă ale juntei, un purtător de cuvânt a afirmat că fostul ministru responsabil pentru regiunea Yangon, Phyo Min Thein, aflat în prezent în închisoare, a recunoscut că i-a dat bani şi aur fostei şefe a guvernului civil, fără a spune ce a obţinut în schimb.

Ţinută într-un loc secret după arestarea sa în dimineaţa zilei de 1 februarie, în timpul puciului militarilor, laureata Premiului Nobel pentru pace a fost deja inculpată la începutul lunii pentru încălcarea unei legi privind telecomunicaţiile şi pentru 'incitare la tulburări publice'.

Aung San Suu Kyi era inculpată şi pentru import ilegal de aparate walkie-talkie, precum şi pentru nerespectarea restricţiilor antiepidemice, motive contestate de către observatorii internaţionali.