Prințul William a afirmat joi că familia regală britanică „nu este deloc o familie rasistă” în primul său comentariu public făcut după acuzațiile aduse de Meghan Markle și fratele său în timpul interviului acordat prezentatoarei americane Oprah Winfrey, relatează BBC.

Printul William si Ducesa de CambridgeFoto: Justin Tallis-WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comentariile prințului William au fost făcute în timpul unei vizite în Londra de Est, acesta precizând de asemenea că nu a discutat cu fratele său după interviul difuzat de CBS în SUA dar urmează să o facă.

Marți, regina Elisabeta a II-a i-a asigurat pe prințul Harry și soția sa Meghan de afecțiunea ei și a promis că va investiga „în privat” de acuzațiile de rasism lansate de cuplu, asigurându-i că îi iau „foarte în serios”.

Regina s-a declarat de asemenea „întristată” de dificultăţile împărtăşite de cei doi şi şi-a exprimat dragostea faţă de aceştia într-un comunicat remis de Palatul Buckingham.

Meghan a relatat în interviul difuzat în 7 martie că ea și prințul Harry au fost întrebați de un membru al familiei regale pe care nu l-au numit cât de neagră ar putea să fie culoarea fiului lor Archie atunci când acesta se va naște.

Joi, prințul William a fost întrebat de către un reporter în timp ce părăsea o școală alături de Ducesa de Cambridge dacă familia regală este una rasistă.

Ducele a răspuns că „nu suntem deloc o familie rasistă”.

Pe același subiect: