Lou Ottens, inginerul olandez care a inventat caseta audio şi a ajutat la dezvoltarea tehnologiei pentru CD (compact disc), a murit la vârsta de 94 de ani.

Lou OttensFoto: Captura YouTube

Invenţia lui Ottens a transformat felul în care oamenii ascultau muzică, iar în ultimii ani acest suport a cunoscut o revenire. Este estimat că, în lume, au fost vândute 100 de miliarde de casete audio de când au fost introduse pe piaţă în anii 1960.

Inginerul a murit în oraşul său natal, Duizel, weekendul trecut, a anunţat săptămâna aceasta familia lui, scrie BBC, preluat de News.ro.

În 1960, el a devenit şeful departamentului de dezvoltare de produs al Philips, unde împreună cu echipa sa a dezvoltat caseta audio. În 1963, aceasta a fost prezentată la târgul pentru electronice Berlin Radio şi curând a devenit un succes mondial.

Ottens a reuşit un acord cu Philips şi Sony, astfel că invenţia sa a fost confirmată şi patentată, după ce mai multe companii japoneze au reprodus-o în diverse forme.

La a 50-a aniversare a creaţiei lui, Ottens a declarat pentru revista Time că a reprezentat o „senzaţie” din prima zi.

Lou Ottens a fost implicat şi în dezvoltarea CD-ului, iar peste 200 de miliarde de astfel de discuri au fost vândute până astăzi în lume.

În 1982, când Philips a prezentat un CD player, el a spus: „De acum, casetofonul convenţional este depăşit”.

El s-a retras patru ani mai târziu. Întrebat despre cariera sa, a spus că cel mai mare regret al său este că Sony, şi nu Philips, a creat walkman-ul.